Uitbesteding van uw personeelszaken biedt voordeel

Uitbesteding van uw personeelszaken biedt voordeelAls u personeel heeft, bent u aan nogal wat regels gebonden. Zo ook over de manier en termijn van verloning. Wist u bijvoorbeeld dat te laat betalen van het salaris kosten met zich mee kan brengen? Dit kan zelfs flink in de papieren lopen. Door Dubbel U in te schakelen, worden dit soort problemen voorkomen.

Te laat uitbetalen kan in de papieren lopen

Als het goed is, heeft u met uw personeel in het arbeidscontract afgesproken wat het tijdstip van betaling van het salaris is. Aan de hand daarvan wordt bepaald of een betaling daadwerkelijk te laat is. Overigens, als u uw personeel te laat uitbetaald, bent u niet de enige. Meer dan 25% van de werknemers in Nederland krijgen hun salaris soms na de afgesproken termijn.

Ongeveer 12% van de Nederlandse werknemers krijgt hun salaris altijd te laat. Niet alle werknemers zullen dit weten, maar in geval van vertraging in betaling, hebben zij recht op een percentage verhoging van het salaris, een loonvordering heet dit. Betaalt u vier tot acht werkdagen te laat, dan is de vertragingsvergoeding waar de werknemer recht op heeft 5% van het salaris. Elke werkdag dat u langer wacht met betalen levert voor de werknemer nog eens 1% op.

Betaalt u structureel te laat? Denkt u dan eens aan payrolling

De vertragingsvergoeding is overigens niet oneindig: maximaal de helft van het verschuldigde bedrag mag geclaimd worden. Daarnaast kan een verhoging ook door een rechter beperkt worden. Wel heeft de werknemer recht op een wettelijke rente van 3% over het verschuldigde loon samen met de wettelijke verhoging.

Natuurlijk kunt u goede reden hebben waardoor een uitbetaling te laat is, als personeel voor rede vatbaar is, zal een dergelijke claim dus niet zo snel gedaan worden. Maar als u structureel te laat uitbetaald omdat personeelszaken nu eenmaal niet ‘uw ding’ is, wordt het tijd om een andere oplossing te zoeken. Denk in zo’n geval eens aan payrolling. Dubbel U informeert u graag over de mogelijkheden.

Payrolling kan veel kosten besparen

Dubbel U beschikt over de middelen om de gehele administratie van u over te nemen. Door een persoonlijke benadering en afstemming op uw wensen zal onze dienstverlening voor u vooral werk uit handen nemen. Uiteraard werken wij volgens de huidige wet- en regelgeving. Uitbetaling doen wij altijd op de afgesproken termijn, naar wens maandelijks, vier wekelijks of wekelijks. Omdat niet iedereen dezelfde uren werkt en wij als enige branche echte nul uren contracten kunnen aanbieden, kunnen wij ook voor u de urenverwerking verzorgen.

Uw werknemer krijgt per mail een loonstrook en eens per jaar een jaaropgave. Ook neemt Dubbel U onder andere de verantwoordelijkheden verbonden aan ziekteverzuim en het verstrekken van arbeidscontracten van u over. Een voorstel op maat geeft meer inzicht in de kosten. Behalve vertragingsvergoeding besparen, kunnen wij meer kosten besparen door voordelige inkoop van bijvoorbeeld ziekteverzuimverzerkering, arbodienst, accountancy en software. Dit maakt dat payrolling via Dubbel U voordeliger is dan zelf de personeelszaken beheren.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *