De proeftijd. Wat is er allemaal veranderd?

Hoe lang duurt het voordat u als werkgever echt weet of u een goede werknemer in huis hebt gehaald? Is de proeftijd lang genoeg om dit te weten?

Als u zelf een werknemer in dienst neemt dan is de maximale proeftijd bij een contract voor bepaalde tijd maximaal een maand. Tegenwoordig mag er alleen een proeftijd worden opgenomen als het contract voor bepaalde tijd langer duurt dan een half jaar. Bij een halfjaarcontract of korter mag dus helemaal geen proeftijd worden opgenomen. Als u een contract biedt voor onbepaalde tijd is deze maximaal twee maanden. Nadere informatie hierover vindt u op de site van de Rijksoverheid

Hoewel u waarschijnlijk een aardig beeld heeft van een werknemer binnen een maand, is het in de praktijk na zo’n korte periode helemaal niet duidelijk hoe een werknemer met klanten omgaat, afspraken nagekomen worden en met collega’s omgaat.

Hoe werkt dat bij Dubbel U Payroll?

De oplossing is eenvoudig. Door te Payrollen bij Dubbel U is de proeftijd niet 0, 1 of 2 maanden, maar is de duur van de proeftijd minimaal anderhalf jaar. Daarna volgt nog een periode van 4 jaar waarin tijdelijke contracten afgegeven mogen worden. Hoe prettig is het om als ondernemer zelf te kunnen kiezen wanneer de proeftijd ophoud? Hoe prettig is het dat niet alleen de werknemer kan opzeggen, maar dat u als ondernemer een wederzijdse opzegtermijn afspreekt?

Wij kunnen onze contracten bouwen zoals u zelf wilt; flexibel, bepaalde tijd, of onbepaalde tijd.

Om nog antwoord te geven op de vraag (hoe lang duurt het voordat u echt weet wat voor werknemer u in huis heeft gehaald). Voor bijvoorbeeld een adviserende sales functie is dit ongeveer 4 jaar. Ruim binnen de bijna 6 jaar die u bij Dubbel U Payroll de tijd heeft.

Wilt u werknemers aannemen of heeft u werknemers met een contract voor bepaalde tijd? Maak dan eerst een afspraak met Dubbel U!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *