Waar let u op bij het kiezen voor een payrollbedrijf? Vijf tips!

Een payrollbedrijf verdient aan de dienst payroll. Door de schaalgrootte kan een payrollbedrijf voordeliger diensten inkopen bij leveranciers. Denk aan de ziekteverzuimverzekering, arbodienst, software en accountancy. Een payrollbedrijf is ingericht op het zo efficiënt mogelijk verwerken van alle administratieve handelingen. Hierdoor, en door de flexibiliteit en de tijdbesparing die payroll met zich meebrengt, kunnen we stellen dat een gedegen payroller voordeliger is dan personeel zelf in dienst nemen. Maar het ene payrollbedrijf is het andere niet. Gouden bergen blijken soms ineens een fata morgana.

Vijf tips bij het kiezen van een payroller:

  • Hoe is de betrouwbaarheid gewaarborgd? Heeft het payrollbedrijf een NEN 4400-certificering en een ABU- of NBBU-lidmaatschap? De NEN 4400 bewijst dat onder andere de (personeels)administratie op orde is en dat het payrollbedrijf op tijd voldoende loonheffingen en omzetbelasting afdraagt. Het ABU- of NBBU-lidmaatschap is een waarborg. Het geeft de garantie dat het payrollbedrijf cao’s en wet- en regelgeving naleeft. Door deze keurmerken bent u verzekerd van kwaliteit en financiële betrouwbaarheid.
  • Zijn de tarieven (volledig) transparant, zonder extra kosten? Of zijn er verborgen marges? Verborgen kosten komen geregeld voor. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het ene payrollbedrijf feestdagen apart in rekening brengt, terwijl dat bij een andere aanbieder opgenomen is in het tarief. Dit is soms niet direct duidelijk. Vraag er dus naar en duik zo nodig de algemene voorwaarden in.
  • Heeft u een eigen risico bij ziekteverzuim? De laatste jaren zijn er een flink aantal payrollbedrijven bijgekomen die bijvoorbeeld de eerste twee weken van het ziekteverzuim van een payrollmedewerker gewoon bij u in rekening brengen. U betaalt dan dus ook voor niet-gewerkte uren. Andere payrollers dragen het volledige verzuimrisico. Zij brengen niet gewerkte-uren ook niet bij u in rekening. Het grootste deel van het ziekteverzuim vindt natuurlijk plaats in die eerste twee weken. Zo kan het zijn dat een payrolltarief in eerste instantie lager lijkt, maar uiteindelijk hoger uitvalt.
  • Kunt u ieder moment opzeggen, of heeft u een opzegtermijn? Met andere woorden: is het payrollbedrijf overtuigd van zijn dienstverlening? Zo ja, dan hanteert het payrollbedrijf géén opzegtermijn. Net als bij veel andere diensten kan de opzegtermijn variëren van een maand tot een jaar. Een lange opzegtermijn kan vervelend uitpakken en ongewenste verplichtingen met zich meebrengen.
  • Ben u verplicht tot afname van een minimum aantal uren, of varieert het tarief op basis van de aangeleverde uren? Een van de voordelen van payrollen is dat u (bij een goede payroller) van tevoren weet waar u aan toe bent. Maar er zijn payrollbedrijven die de tarieven verhogen op het moment u minder uren aanlevert.

Naast deze punten kunnen er nog veel variaties zijn in de werkwijze van payrollbedrijven. Hoe informeren zij uw werknemers? Hoe verwerken ze de gewerkte uren en hoe snel doen ze de verloning? Bieden ze opleidingsmogelijkheden? Is maatwerk mogelijk? Wij vertellen u er graag  meer over. Neem contact met ons op!

 

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *