Per 1 januari wordt Dubbel U Triplet. Klik hier voor meer informatie.

Kosten werkgeverschap stijgen – maar niet voor klanten van Dubbel U

We vallen meteen met de deur in huis. Het slechte nieuws is dat de meeste werkgevers dit jaar duurder uit zijn dan vorig jaar. De premies voor de zorgverzekering en voor de werkloosheids- en verzuimvoorzieningen zijn gestegen ten opzichte van 2017. Voor klanten van Dubbel U Payroll is er juist goed nieuws. Zij zijn dit jaar niet duurder uit dan vorig jaar, ondanks de hogere werkgeverskosten. We leggen natuurlijk graag uit hoe dat zit.

Hoewel de premie Sectorfonds voor 2018 voor veel sectoren daalt (met deze premies betalen werkgevers binnen een sector onder meer het eerste half jaar van de WW-lasten), stijgen de premies voor de zorgverzekering en voor de werkloosheids- en verzuimvoorzieningen. Daarnaast telt 2018 een extra feestdag die op een doordeweekse dag valt en die werkgevers dus moeten doorbetalen.

Lastenstijging

De cijfers: de bijdrage voor de Zorgverzekeringswet (Zvw) gaat van 6,65 procent in 2017 naar 6,90 procent in 2018. Ook de grondslag waarover deze bijdrage wordt berekend, is dit jaar hoger. De verplichte Algemene werkloosheidspremie (Awf) gaat van 2,64 procent naar 2,85 procent. De Aof-premie (Arbeidsongeschiktheidsfonds) gaat van 6,66 procent naar 6,77 procent.

Extra vakantiedag

Werknemers die bij ons op de payroll staan, hebben vanaf dit jaar een extra vakantiedag. Zij krijgen geen 24, maar 25 vakantiedagen op basis van een 40-urige werkweek. Dat is opgenomen in de ABU-cao. Ook dit brengt extra werkgeverskosten met zich mee, in dit geval voor payrollbedrijven die deze cao toepassen, zoals wij. Nu verwacht u misschien dat we deze extra vakantiedag doorberekenen aan onze opdrachtgevers. Dat zou op zich niet raar zijn. Maar dat doen wij niet. Klanten van Dubbel U betalen in 2018 hetzelfde tarief als in 2017.

Transparantie

Hoe zit dat ook al weer met onze tarieven? Zoals we in een eerder schreven, zijn onze omrekenfactoren inclusief vakantiegeld, verzuim, vakantiedagen, feestdagen, pensioenpremie, et cetera. U heeft als klant van Dubbel U nooit te maken met verborgen marges of toeslagen. U betaalt alleen de daadwerkelijk gewerkte uren van uw werknemer. Eventuele vergoedingen aan uw werknemer, bijvoorbeeld voor reiskosten, berekenen wij één op één aan u door. Onze tarieven blijven ook in 2018 natuurlijk inclusief, want wij zijn graag transparant.

Tarief Dubbel U blijft gelijk

Dubbel U heeft in 2017 een mooie groei doorgemaakt. Wij hebben inmiddels meer dan 800 werknemers in dienst (en dus op de payroll staan). Ook hebben we het afgelopen jaar samen met onze opdrachtgevers en werknemers een gunstig verzuimpercentage behaald. Hierdoor hebben wij de benodigde verzuimfaciliteiten voor 2018 nog iets scherper kunnen inkopen. Dit voordeel berekenen wij door aan onze klanten. Zo kunnen wij hen in 2018 van dienst blijven zijn met gelijkblijvende tarieven, ondanks hogere werkgeverslasten, een extra feestdag en de extra vakantiedag.

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *