Hoe regelt een freelancer zijn hypotheek?

Van werkend Nederland is ongeveer 30% werkzaam met een tijdelijk contract of als ZZP-er. Een hypotheek regelen met een tijdelijk contract of zonder vaste werkuren valt niet mee. Nu zijn er plannen om binnenkort een proef te starten waarbij mensen met een tijdelijk contract toch een hypotheek kunnen krijgen, maar wist u dat flexwerkers ook eenvoudig in dienst kunnen treden van Dubbel U?

Flexibel werken met een vast contract

Freelancers met een contract bij Dubbel U hebben flexibel werk, maar toch een vast contract. Verplichtingen en lasten als belastingen, pensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekering worden door Dubbel U geregeld en juridisch gezien is de freelancer in dienst van Dubbel U. Daarnaast kan de freelancer zich volledig richten op waar hij goed in is: de bedrijfsvoering.
Door het vaste contract komen zaken als een huis kopen en een hypotheek afsluiten dichterbij. Omdat wij bij Dubbel U een vast aanspreekpunt bieden, is de samenwerking persoonlijk en op maat. Maandelijks wordt het salaris uitbetaald, het debiteurenbeheer vervalt volledig. Wij geven u graag een voorstel op uw persoonlijke situatie.

Nu al in aanmerking komen voor een hypotheek

Als de proef waarbij mensen met een tijdelijk contract een hypotheek kunnen krijgen aanslaat, duurt het toch zeker nog tot het eind van 2014 tot er een beslissing genomen wordt of flexwerkers, uitzendkrachten of kleine zelfstandigen een hypotheek af kunnen sluiten. Naast het feit of de proef wel of geen succes heeft, kan een jaar wachten voor iemand die zich op de woningmarkt wil begeven een lange tijd zijn. Dubbel U is daarin de oplossing.
Een freelancer behoudt de vrijheid die hij heeft als zelfstandig ondernemer maar is wel verzekerd voor ziekteverzuim, werkloosheid en WIA. Een bedrijfsadministratie vastleggen, inschrijven bij de Kamer van Koophandel en een Verklaring arbeidsrelatie (VAR) zijn niet nodig. De klanten van de freelancer krijgen garanties met betrekking tot premies en afdrachten en bovendien geldt een vast contract bij Dubbel U als normaal vast contract voor het verkrijgen van een hypotheek.

Dubbel U biedt helpende hand bij onzekerheid

Voor de verstrekking van een hypotheek wordt door de hypotheekverlener vooral gekeken naar cijfers en niet naar de persoonlijke situatie van een flexwerker. Een toekomstig perspectiefverklaring moet soelaas bieden, hoewel nog onzeker is wie een dergelijke verklaring af moet gaan geven. Er is kortom nogal wat onzekerheid voor flexwerkers, freelancers en mensen met een tijdelijk contract. Fijn om te weten dat wij van Dubbel U er zijn om deze werknemers een helpende hand te bieden.
Payrolling via Dubbel U is flexibel, onder gunstige arbeidsvoorwaarden en met veel minder administratieve handelingen. De arbeidsrechtelijke risico’s liggen bij Dubbel U en de personeelskosten zijn vast. Vooraf is dus duidelijk wat payrolling via Dubbel U u kost als freelancer. Dubbel U is persoonlijk en gericht op maatwerk. Daarnaast zijn wij een solide partner in de arbeidsmarkt en bieden vooral gemak. Door een persoonlijk gesprek met ons aan te gaan kunnen wij eenvoudig kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *