Het nieuwe ontslagrecht en flexwerken

In 2015 gaat waarschijnlijk het nieuwe ontslagrecht gelden. Een van de nieuwe regels is dat flexwerkers na twee jaar een vast contract moeten krijgen, in plaats van de drie jaar die voorheen gelden. Worden flexwerkers (of payrollers) de dupe van deze nieuwe ontslagregels of gaat u als werkgever in zee met Dubbel U?

Niet in vaste dienst maar toch goed personeel behouden

In het nieuwe regelement mogen werknemers nog maar twee keer een contractverlenging krijgen. Een werkgever moet daarna een vast contact bieden. Niet alle werkgevers zijn in machte dit te doen, vast personeel brengt natuurlijk ook risico’s mee. Toch is het zonde als goed personeel op deze manier zijn baan verliest en u als werkgever dit goede personeel zo maar moet laten gaan.

De oplossing ligt bij Dubbel U. Wij bieden de werkgever juridisch gezien een overname van het personeel. Feitelijk verandert er niets tussen u en de werknemer, de dagelijkse leiding blijft in uw handen en de werknemer blijft in uw bedrijf werken. Wat Dubbel U wel van u overneemt zijn de risico’s en verplichtingen van het werkgeverschap.

Flexibel personeel zonder risico’s

Voor de werknemer is een contract bij Dubbel U voordelig: personeel is bij ons namelijk wél in vaste dienst. Ook voor kleine ondernemers, die de risico’s van vast personeel niet kunnen dragen, is een contract via Dubbel U een oplossing. Door het personeel via Dubbel U een vast contract te bieden, heeft een werknemer ook de voordelen van in vaste dienst zijn. In de samenwerking zijn wij de werkgever en u de opdrachtgever. De werknemer is werkzaam bij de opdrachtgever en Dubbel U regelt, organiseert en draagt werkgeversverplichtingen als ziekteverzuim en bedrijfsverzekeringen.
Personeel hebben blijft zo voor de werkgever zo flexibel als voorheen. U zet het personeel in wanneer u het nodig heeft en hoeft een goed ingewerkt persoon niet zo maar te laten gaan. Flexwerkers zijn met de nieuwe regels wel beschermd. Als zij na twee jaar aanspraak kunnen maken op een vaste arbeidsovereenkomst, dan hebben zij eerder zekerheid. Die zekerheid biedt u met een contract via Dubbel U.

Wat biedt Dubbel U de werkgever?

Door de werkgeversverplichtingen te laten overnemen, bespaart u als ondernemer tijd en geld. Bovendien hoeft u zich niet meer constant te verdiepen in materie als administratie, pensioen en arbo. Alle personeelszaken worden van u overgenomen. Misschien een idee om niet alleen de flexwerkers bij ons in dienst te laten nemen, maar ook de rest van uw personeel? Omdat wij gespecialiseerd zijn in personeelszaken, kunnen wij u laten besparen door met u mee te denken als ondernemer. Over allerlei personeelgerelateerde zaken kunnen wij u informeren, denk daarbij aan functioneringsgesprekken, salarisrichtlijnen en lastenverlichting. Dubbel U maakt graag een offerte op maat, waarin alle mogelijkheden opgenomen worden.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *