Wat is payrollen?

Bij Dubbel U Payroll worden wij juridisch gezien de werkgever. De feitelijke werkgever bent u zelf. De selectie van de werknemers, het inkomen en de werktijden bepaalt u zelf. U behoudt uiteraard ook de dagelijkse leiding over het personeel. Wij nemen de werknemer vervolgens in dienst. Hiermee nemen wij veel van de verplichtingen en risico’s die verbonden zijn aan het werkgeverschap van u over.

Met payrollen zijn er drie partijen:

  • De opdrachtgever. Dit is uw bedrijf waar de werknemer werkzaamheden verricht en waar de leiding en het toezicht ligt. De opdrachtgever werft en selecteert de werknemer
  • De werknemer
  • De werkgever. Dubbel U Payroll is de formele werkgever van de werknemer

Wij treden op als een externe HR-dienstverlener die u met raad en daad bijstaat. U bent er als opdrachtgever van verzekerd dat zaken als de betalingen van de salarissen, de verwerking van vakantiedagen, het vakantiegeld en de pensioenafdrachten altijd tijdig en correct worden afgehandeld. Als uw werknemer ziek of arbeidsongeschikt wordt doen wij er alles aan om hem/ haar zo goed mogelijk te begeleiden.

Dubbel U Payroll volgt de CAO voor Uitzendkrachten van de ABU. Een belangrijk voordeel hiervan is dat u uw personeel flexibel kunt inzetten. Omdat wij het uitzendbeding mogen hanteren, kunnen wij gedurende de eerste 78 gewerkte weken flexibele contracten aanbieden. Hierna mogen wij nog maximaal 8 arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd aanbieden gedurende een periode van twee jaar. U kunt, indien gewenst, altijd besluiten de werknemer zelf in dienst te nemen. Ook kunt u veel besparen op de tijd en kosten die u moet investeren in administratie, verzuim en bedrijfsverzekeringen. We kunnen u op diverse manieren ondersteunen met bijvoorbeeld advies over personeelszaken en u helpen met het aantrekken van nieuw personeel. U en uw werknemers hebben één aanspreekpunt voor alle personeelszaken (pensioen, arbo, Belastingdienst, salarisadministratie, etc.).

U kunt van ons een zeer persoonlijke benadering verwachten. Wij leveren graag maatwerk en zorgen voor duidelijke communicatie tussen u en de werknemer.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken, of vraag hier een offerte aan.